Vin alb Tohani Flori de gheata Tamaioasa Romaneasca, 11%, 0.375L

57,60 lei

În stoc

SKU: 5941952004614 Categorie:
Livrare la EasyBox
Livrare gratuită peste 200lei
Depozit/punct de ridicare
B-dul Bucurestii Noi 211 Bucuresti, Romania

Descriere

Vie

Latitudine: 45°02 ́ – 45°04 ́ latitudine nordica; Longitudine: 26°23 ́ – 26°26 ́ longitudine estica. Clima: Temperat continentala cu influente mediteraneene, temperatura medie anuala 10° Celsius, precipitatii medii anuale 513 mm; Relief: Subcarpati, altitudine medie 500 m, expunere sudică; Tip de sol: Brunroscat de padure cu calcar.

 

Vinificatie

Strugurii sunt culesi manual si ulterior sortati cu grija. Macerarea are loc la temperatura controlata pentru a pastra aromele primare. Fermentarea are loc in vase de inox la temperaturi joase si conduce catre o concentratie de alcool de cel mult 10% de unde rezulta 220 grame de zaharuri reziduale.

 

 

Note de degustare

Exact cum spune si numele, Flori de Gheata se refera la faptul ca strugurii de Tamaioasa Romaneasca au fost culesi la primele ingheturi din vie. Culoarea galben aurie si stralucitoare cu densitate de vin dulce, structurat. In nas este proaspat si delicat, cu senzatii ce amintesc de fructe cu pulpa alba, coapte si zemoase. Piersici si caise, struguri bine parguiti si aliuri de ananas, migdale si vanilie. Gustul este caracteristic unui vin produs din struguri recoltati tarziu, iar senzatiile dominante sunt de dulceata de portocale, caise, fructe exotice confiate, ananas si litchi. Foarte bine balansata aciditatea ce sustine perfect zaharurile remanente.

 

 

Servire

Recomandam o temperatura de servire de 12 grade C, care sa puna in evidenta caracterul elegant al vinului alaturi de deserturi in foietaj cu dulceturi de citrice.

Informații suplimentare

Crama

Culoare

Tip

Alcool

Volum

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Vin alb Tohani Flori de gheata Tamaioasa Romaneasca, 11%, 0.375L”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *