Descriere
Brand-ul de tequila El Jimador este denumit astfel după ‘Jimadores’, cei care se ocupă de tăierea și recoltarea agavelor albastre Weber pe terenurile din statul mexican Jalisco. Fiecare Jimador este pregătit din tinerețe de familie și prieteni pentru a ajunge un maestru în această meserie și a da mai departe din experiența sa cu fiecare generație.
Pentru tequila Jimador sunt plantate agave albastre ce au nevoie 6 până la 8 ani pentru a ajunge la maturitatea dorită. Pe măsură ce plantele se dezvoltă Jimadores își folosesc unealta numită ‘coa’, pentru a tăia frunzele celor mai bune specimene. După această fază, piña (inima plantei cu formă de ananas), este zdrobită, iar sucul este fermentat câteva zile în cuve deschise.
Distilarea sucului se face de două ori pentru a obține un produs clar, rafinat, o bază potrivită pentru maturare. În funcție de perioada de maturare și butoaiele din stejar folosite, echipa El Jimador obține diferite loturi de tequila: unele puțin maturate, cum ar fi Silver, altele bine maturate, cum ar fi Reposado și Anejo.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.