Descriere
Pentru primul vin roșu semnat La Stejari, Nora Iriarte a ales să combine aceste terroir-uri diferite într-un singur vin. Strugurii au fost culeși manual și triați cu rigurozitate de pe parcele cu o vârstă medie de zece ani și sol predominant calcaros. În cramă, strategia de vinificație a fost una non intervenționistă: Strugurii au fost desciorchinați și apoi transferați în vase de macerare de inox timp de 10 zile până la o fermentație alcoolică de 90%, după care doar ravacul a fost păstrat, mustul fiind separat prin drenare de vinurile de presă.
După terminarea fermentației alcoolice, vinul a fost limpezit centrifugal înainte de fermentația malolactică – fapt care asigură o fermentație malolactică curată, și ca urmare, doze de sulf reduse și nefolosirea niciunui material de cleire. Vinul a fost învechit 9 luni în 22 de barrique-uri noi de origine Franceză de la Dargeaux & Jaegle , unul dintre cei mai renumiți producatori, cu stejar din pădurea Allier, după care a fost îmbuteliat fără filtrare și apoi maturat încă 18 luni la sticlă înainte de lansarea pe piață.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.