Descriere
Cea mai veche casă de Armagnac din Franța și-a început activitatea în 1832. Numele ei provine de la fondatorul Pierre Nismes și de la numele soției acestuia, Elisabeth Delclou. În ziua de astăzi Nîmes Delclou deține cea mai importantă colecție de Armagnac-uri vechi / millesime, în majoritate păstrate la îmbătrânire în depozite, așteptând momentul imbutelierii. Cel mai vechi, datează din 1888.
ASOCIERI: În mod clasic, Armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un cigar (robust pt. cele tinere, fin și suav pentru Armagnac-urile vechi).
O plăcere alături de preparate flambate sau lângă carne cu sos pe bază de Armagnac. Este delicios lângă amuse bouche/ antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d’Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolată neagră.
TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot că aperitiv pentru Blanche Armagnac, sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.
REȚETE: Café Gascon – Armagnac & cafea neagră (de origine Kenya pt. Armagnac-uri vechi, sau Ethiopia pt. cele tinere și viguroase)
Armagnac Sour – Armagnac VS & Sweet and sour mix, bine răcit în shaker și savurat în pahar rock / bucket.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.