Descriere
Casa Herradura și-a început activitatea în 1870, pe domeniul numit de mexicani ‘hacienda’ San Jose del Refugio, localizat în ce-a mai cunoscută regiune din Mexic: Jalisco. Acolo, la scurtă distanță de Guadalajara, se află ultima hacienda de construcție veche unde încă se mai produce tequila. Dincolo de zidurile străvechi, echipa Herradura folosește meșteșugul transmis de fiecare generație pentru a produce cele mai fine loturi de tequila de până acum. Și tot acolo, în micul orășel Amatitàn, se află locul în care Herradura a inventat prima tequila reposado și extra añejo.
Pentru orice tequila Herradura, sunt necesare cele mai bune culturi de agave albastre Weber, care sunt apoi tăiate de ‘jimadores’ și duse la distilerie unde stau la cuptor pentru a se aburi (coace), timp de 26 de ore. Planta este apoi răcită și zdrobită / stoarsă într-o moară de piatră vulcanică pentru a se extrage sucul dulce. Urmează fermentarea sucului în cuve mari cu drojdie de fructe și apă din sursă locală.
Distilarea sucului de agave are loc în instalații din cupru individuale, de mică capacitate, ce oferă o tequila fină, intensă și pregătitiă pentru a fi desăvârșită în butoaiele din lemn. Maturarea are loc în butoaie din stejar alb american, în funcție de etichetă, între 45 de zile și 4 ani.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.