Descriere
Pătrar Merlot exprimă cât se poate de fidel terroirul de Dobrogea. Născut din solul cel mai bogat în humus, cernoziomul, cu capriciile climei temperat-continentală, se arată de un roșu rubiniu intens. Este de o fructuozitate generoasă care ne amintește de țară și pădure, foarte bine structurat, cu taninuri ferme și un caracter puternic.
Asociere culinară: ciuperci umplute cu spanac, jumări de Mangaliță și rasol de vită.
De ce PĂTRAR? Pentru că fazele lunii sunt extrem de importante în agricultura biodinamică. Altfel spus: Pătrar s-a născut din arta de a alege momentele potrivite în vinificație cu ajutorul calendarului lunar.
Ascultă natura
Ritmul frenetic al evoluției umane din ultimele decenii ne-a îndepărtat de uniunea dintre om și natură, o armonie perfectă în care agricultura nu era doar un mod de exploatare a terenului pentru producție, ci o știință în care ritmurile astrale erau parte din viața cotidiană. PĂTRAR le readuce împreună! Să asculți natura și să lucrezi gradina exact așa cum îți dictează ea, să privești cerul, zborul păsărilor și fazele lunii este un mod de a face agricultură, pe cât de neconvențional, pe atât de științific.
“Dacă vedem o pădure, ne întrebăm cine a udat-o, cine a fertilizat-o? Nimeni! Totul a făcut natura, fără ajutorul nimănui. La fel se întâmplă și cu vița de vie. Viile noastre se hrănesc doar cu ceea ce pământul și cerul oferă, cu ploile care le udă, iar gerul și căldura le sculptează. Viței de vie nu îi lipsește nimic și, veți vedea, nici vinului! Când îl veți bea, veți întelege, cu siguranță, ce înseamnă agricultura biodinamică.”
Recenzii
Nu există recenzii până acum.