Ai peste 18 ani?

Nu puteti vedea continutul website-ului.

1.   INTRODUCERE 

Proprietarul site-ului este SOFT DRINKS XPRESS S.R.L. cu sediul în mun. București, strada Șaradei, nr. 53-61, Bloc A9, Scara A, Apartament 3, Camera 2, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/19819/2021, având cod de identificare fiscală 45215824 (“Soft Drinks Xpress“).

Site-ul fancydrinks.ro (”Site-ul”) este intretinut si administrat de Soft Drinks Xpress si/sau de parteneri sub-contractati ai acesteia.

Produsele și serviciile comercializate prin intermediul acestui site nu sunt destinate revânzării.

Folosirea Site-ului este echivalenta cu citirea, intelegerea si acceptarea de catre utilizator a tuturor termenilor si conditiilor, dar si a tuturor prevederilor si a politicilor Site-ului.

Recomandam tuturor utilizatorilor Site-ului citirea cu atentie a acestora.

Soft Drinks Xpress isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza oricand continutul acestui site, fara o notificare prealabila trimisa clientilor. Clientii accepta in mod expres si implicit ca simpla utilizare sau accesare a serviciilor oferite de catre Soft Drinks Xpress înseamnă acceptarea deplina si neconditionata a conditiilor si politicilor site-ului, impreuna cu orice alte modificari ce pot surveni ulterior.

2.   DEFINITII SI TERMENI

Vanzator – Soft Drinks Xpress.

Cumparator/Client – poate fi orice persoana fizica care are o varsta de peste 18 ani, o persoana juridica sau orice entitate juridica care acceseaza siteul si efectueaza o Comanda.

Utilizator – orice persoana fizica care are o varsta de peste 18 ani sau o persoana juridica, care, prin plasarea unei comenzi prin intermediul Site-ului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice Site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Cosul meu – sectiune a Siteului care permite Cumparatorului/Utilizatorului să adauge Produse sau Servicii pe care doreste sa le achiziționeze.

Site – magazinul online gazduit la adresa web fancydrinks.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Produse si Servicii de pe Site. Prin lansarea unei comenzi pe site, Utilizatorul este de acord, in mod ferm si expres, cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Soft Drinks Xpress își derulează operațiunile, neputand invoca ulterior eventuale imprejurari/stari de fapt de natura a modifica aceste forme de comunicare.

Serviciu – serviciul de comerț electronic condus exclusiv pe porțiunile publice disponibile ale site-ului, în sensul acordării posibilității Utilizatorului/Clientului să contracteze produse și/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzând și alte mijloace de comunicare la distanță dar fără a se limita la acestea (inclusiv telefonic).

Produse – orice produs încărcat pe Site, cu mentiunea ca, in anumite situatii, pot exista eventuale diferente, nesemnificative, care nu sunt apte sa modifice caracteristicile esentiale, de baza, ale produsului.

Specificații – toate specificațiile privind produsele încărcate pe Site, astfel cum acestea au fost puse la dispoziție de producător. În cazul în care, între specificațiile puse la dispoziție de producător (ingrediente, imagine, etichete ori ambalaj, enumerarea avand caracter exemplificativ si nu limitativ) apar diferențe ca rezultat al modificărilor impuse de producător, ori rezulta alte diferente cauzate exclusiv de catre producator, Soft Drinks Express nu își asumă răspunderea privind imaginea produselor prezentate pe Site, ori a diferentelor (ingrediente, imagine, etichete ori ambalaj, enumerarea avand caracter exemplificativ si nu limitativ) cauzate exclusiv de catre producator, Clientul neputand invoca in contra Soft Drinks Xpress aspecte ori alte stari de fapt de natura a atrage raspunderea subscrisei, indiferent de natura acesteia.

Contract – acesta este reprezentat de contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Data intrării in vigoare a contractului – este data confirmării Comenzii de către reprezentanții Vanzatorului, data la care Contractul se considera legal incheiat, cu toate consecintele juridice ce deriva din aceasta stare de fapt.

Continut – este reprezentat de:

(i)              toate informatiile care se se regăseesc pe Site și care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

(ii)             continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

(iii)            orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

(iv)           informatii legate de Serviciile si/sau Produsele si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;

(v)            informatii legate de Produsele si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada, dacă va fi cazul;

(vi)           date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Document – prezentele Termene si Conditii și toate documentele aditionale care fac parte integranta din acestea.

Comunicari Comerciale – se referă la orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Produs si/sau Serviciu de catre Vanzator Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Descriere – toate specificatiile si/sau descrierile Produselor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

3.   DOCUMENTE CONTRACTUALE

3.1.   Prin lansarea unei comenzi pe site, Utilizatorul este de acord, in mod ferm si expres,  cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul își derulează operațiunile, neputand invoca ulterior eventuale imprejurari/stari de fapt de natura a modifica aceste forme de comunicare.

3.2.   Dupa efectuarea Comenzii Vânzătorul va transmite o notificare catre Cumparator, aceasta având rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

3.3.   In considerarea unor motive temeinic justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Produselor si/sau Serviciilor din Comanda. In cazul in care modifica cantitatea de Produse si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon pus la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii, iar la cererea expresă a Cumpărătorului va anula comanda și va returna suma achitata.

3.4.   Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator la data confirmării Comenzii de către reprezentanții Vanzatorului, dată la care contractul se considera legal incheiat, cu toate consecintele juridice ce deriva din aceasta stare de fapt.

3.5.   Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea Vanzatorului de a contacta Cumpărătorul.

3.6.   Prin utilizarea formularului de contact, Cumpărătorul permite Vanzatorului sa il contacteze prin orice mijloc disponibil, incluzand si mijloacele electronice, respectiv posta electronica (e-mail, SMS).

3.7.   Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu raspunde solicitarilor de orice natura, care nu au legatura cu produsele/serviciile prezente pe Site sau cu un contract incheiat cu un Cumpărător, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, apel telefonic, SMS, etc).

3.8.   Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului încheiat cu persoana Cumpărătorului, Cumpărătorul având obligația să le studieze înainte de plasarea unei Comenzi.

3.9.   Obiectul Contractului îl constituie vânzarea produsului/produselor sau serviciilor comandate pe site de către Client si confirmate pentru livrare de către reprezentanții Vanzatorului. În comanda vor fi înscrise in mod obligatoriu: prețul de vânzare al produsului/produselor comandate, modalitatea de plată, precum si termenul estimat pentru livrare. Cu toate acestea, lipsa vreunui astfel de element nu lipseste de efecte juridice raportul contractual valabil nascut prin lansarea, respectiv confirmarea comenzii, in masura in care acest raport contractual poate fi usor si rezonabil verificat, la fel si consecintele sale juridice.

3.10. Proprietatea asupra produselor va fi transferată la momentul efectuării plății de către Client in locația indicata in comanda (chiar daca in acea locatie nu se regaseste clientul personal, plata urmand a fi realizata de o alta persoana, dar in locatia indicata de client si pentru produsele comandate de acesta), înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrărilor efectuate de personalul Vanzatorului.

3.11. Secțiunea ”Cum Cumpăr?” face parte integrantă din prezentul Document.

4.   POLITICA DE VANZARE ONLINE

4.1.   Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Cumpărător.

4.2.   In cazuri temeinic justificate Vanzatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza comportamentului sau a activitatii Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Vanzatorul. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul se poate adresa catre Soft Drinks Xpress, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor mai sus mentionate.

4.3.   Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin sectiunea “Contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4.4.   Vanzatorul poate publica pe Site informatii despre Produse si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre aceasta, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

4.5.   In situația platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

4.6.   Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

4.7.   Vanzatorul poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre aceasta sau de catre oricare alt tert cu care Soft Drinks Xpress are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

4.8.   Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Cumparatorului.

4.9.   Vanzatorul poate limita unuia sau mai multor Cumparatori, capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat.

4.10. In descrierea produselor si/sau serviciilor Vanzatorul isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc.) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.

4.11. Vanzatorul depune toate diligentele pentru a se asigura ca preturile trecute pe Site sunt corecte, insa, din cauza unor erori sau disfunctionalitati tehnice, pot exista situatii in care pretul afisat sa nu fie cel corespunzator. Daca apar erori si unele produse sunt postate cu un pret gresit, veti fi contactat si veti avea optiunea de confirmare a Comenzii la pretul corect sau de anulare a acesteia. Daca nu puteti fi contactat, comanda va fi considerata anulata si se va recurge la procedura de restituire a sumei platite.

5.       CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

5.1.    Vanzatorul are posibilitatea de a cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Produse si Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale asumate.

 

6.        DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

6.1.    Intregul Continut al Site-ului, astfel cum este definit in prezentul Document, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, se află în proprietatea exclusiva a Soft Drinks Xpress, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

6.2.    Cumparatorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original Soft Drinks Xpress, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Soft Drinks Xpress asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Soft Drinks Xpress.

6.3.    Orice Continut la care Cumparatorul/Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Soft Drinks Xpress si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Soft Drinks Xpress cu referire la acel Continut.

6.4.    Cumparatorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile prezentului Document.

6.5.    In situația in care Soft Drinks Xpress confera Cumparatorului/Utilizatorului dreptul de a utiliza in baza unui acord distinct, un anumit continut, la care Cumparatorul/Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Soft Drinks Xpress pentru respectivul Cumparator/Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

6.6.    Niciun Continut transmis catre Utilizator sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Vanzatorului si/sau al angajatului/colaboratorului Vanzatorului care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

6.7.    Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau prin acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

7.       COMANDA ONLINE. COMANDA TELEFONICA

7.1.    Cumparătorul poate efectua o comanda pe Site in urma completarii campurilor necesare pe care le va vizualiza în momentul plasării comenzii.

7.2.    Cumpărătorul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe Site, prin adaugarea produsului/produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista pe stoc. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine rezervarea automata a respectivului produs.

7.3.    Prin finalizarea comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si “Comanda emisa”.

7.4.    Prin finalizarea comenzii Cumparatorul consimte ca Soft Drinks Xpress poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Soft Drinks Xpress si prevazut in cadrul prezentului Document, in orice situatie in care este necesara contactarea Clientului.

7.5.    Vanzatorul poate denunta unilateral comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele situații:

(i)            neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul de platii online;

(ii)          invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Vânzător, in cazul platii online;

(iii)         datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte;

(iv)         activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura, sau prejudiciaza in orice fel Vânzătorul si/sau partenerii acestuia;

(v)          realizarea a mai mult de o incercare de livrare consecutive, esuata;

7.6.    Clientul poate renunta la o comanda efectuata, in conditiile prezentului Document si sub rezerva dispozițiilor legale aplicabile;

7.7.    In cazul in care Clientul renunta in cadrul termenului legal de retragere din contract, la o comanda efectuata, pentru care plata a fost efectuata cu card bancar si in care banca emitenta a cardului Clientului a virat sumele achitate in contul Soft Drinks Xpress, suma aceasta va fi returnata de catre Vanzator in maximum 14 zile calendaristice de la data la care aceasta din urma a luat la cunostinta acest fapt, in contul IBAN indicat in scris de catre Client.

7.8.    In cazul in care un produs comandat de catre Client, efectuand in prealabil o plata cu card bancar nu poate fi livrat de catre Vanzator, din culpa sa sau din culpa unui tert, Vanzatorul va informa Clientul asupra acestui fapt si va depune toate diligentele legale pentru recuperarea sumei si returnarea in contul Clientului, in termen de 14 zile lucratoare de la recuperarea acestei sume, daca recuperarea se impune.

7.9.    Clientul nu are dreptul si posibiliatea de a modifica continutul unei comenzi dupa ce aceasta a fost pregatita sau expediata, decat cu acordul expres al Vanzatorului.

7.10.  Detaliile de livrare a produselor incluzand, dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

7.11.  In cazul in care un Cumparator isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe Site, toate comenzile in derulare existente la acel moment isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Cumparator dupa momentul efectuarii modificarii, luandu-se in considerare pentru livrare si contact, noile date modificate corespunzator.

7.12.  Comanda reprezintă oferta Soft Drinks Xpress de vânzare. Rețineți că e-mail-ul de inregistrare a comenzii (primul email pe care il primiti dupa finalizarea comenzii pe site) nu trebuie considerat acceptarea finală a comenzii dumneavoastră de către Vanzator;

7.13.  Acceptarea comenzii dumneavoastră se face in momentul in care va notificăm pe e-mail ca am expediat produsul/produsele și am generat și trimis factura în format electronic.

7.14.  Disponibilitatea unui Produs va fi afisata pe Site dupa cum urmeaza:

(i)            “in stoc” – produse care sunt fizic in depozitul Vanzatorului;

(ii)          “stoc limitat” – mai putin de 10 produse in depozitul Vanzatorului;

(iii)         “in stoc furnizor” – Produsul nu este disponibil in stocul Vanzatorului. Daca inregistrezi o Comanda pentru un Produs care are in dreptul lui “in stoc furnizor”, termenul de livrare a comenzii se mareste corespunzator cu cel necesar pentru procurarea Produsului/Produselor care va fi comunicat Cumparatorului. In cazul in care produsul nu va fi disponibil nici la furnizor, un operator al Vanzatorului anunta Cumparatorul telefonic sau prin email de acest lucru, iar comanda se va procesa NUMAI dupa raspunsul acestuia din urma.

(iv)         “la comanda” – Produsul nu este disponibil in stocul Vanzatorului si pentru moment nu avem informatii despre disponibilitatea acestuia in stocul furnizorului. Dar, daca inregistrezi o Comanda pentru un Bun care are in dreptul lui “la comanda”, unul dintre consultantii nostri de vanzari va verifica disponibilitatea produsului in stocul furnizorului si te va contacta ca sa iti comunice disponibilitatea Produsului.

(v)          “produs indisponibil” – Produsul nu este disponibil in stocul Vanzatorului.

7.15.  Comanda telefonica. Cumparatorul are posibilitatea de a plasa comenzi telefonice utilizand numarul afisat pe Site.

8.       LIVRAREA COMENZILOR

8.1.    Livrarea catre Cumparator a produselor/serviciilor achizitionate, este efectuata prin intermediul unei firme de curierat rapid. Firma de curierat rapid, prelucreaza date cu caracter personal ale Cumparatorului, exclusiv pentru prestarea serviciilor de transport a produselor achizitionate de acestia de pe Site si numai cu respectarea intocmai a prezentului Document. De asemenea, tertii parteneri ai firmei de curierat rapid, mandatati pentru indeplinirea serviciilor de transport, care proceseaza date cu caracter personal ale Cumparatorilor, sunt tinuti la respectarea intocmai a termenilor si conditiilor legii cu privire la siguranta prelucrarii datelor cu caracter personal si a prezentului Document. In acest sens, firma de curierat rapid poate contacta Cumparatori prin orice mijloc de comunicare (e-mail, telefon, SMS) in limitele si in scopul prevazut in prezentul articol.

8.2.    Livrarea produsului comandat (precum si a documentelor însoțitoare) se va face la adresa indicata de Client, in termen de maxim 14 zile de la momentul ridicării produsului de catre firma de curierat parteneră a Vanzatorului sau orice alta firma de curierat, care reprezintă termenul de retragere din contractul încheiat cu Vanzatorul.

8.3.    Livrarea se face numai pe teritoriul României.

8.4.    Estimările de livrare sunt bazate pe intervalele comunicate de firmele de curierat colaboratoare, însă Vanzatorul nu poate garanta un termen sau interval de livrare. Vanzatorul va încerca de fiecare dată să anunțe Cumparatorul atunci când există posibilitatea întârzierii livrării, ori printr-un mesaj în header-ul Site-ului, ori prin contactare telefonică sau prin email.

8.5.    In cazul in care Clientul nu furnizează informații corecte cu privire la facturare sau livrare, Vanzatorul va putea refuza livrarea, fără ca acest lucru sa se considere o încălcare a Contractului, sau va putea stabili un nou termen de livrare, după îndeplinirea lipsurilor. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza o noua livrare in masura in care comunicarea inexacta ori eronata a datelor sus mentionate s-a realizat cu intentie si fara justificare.

8.6.    Vanzatorul nu isi asuma raspunderea pentru intarzierile cauzate de firma de curierat, responsabilitatea revenind integral acesteia, subscrisa garantand exclusiv indeplinirea obligatiilor care tin de propria persoana si de propriii angajati

8.7.    Expedierea comenzilor cu livrare națională se face prin intermediul firmelor de curierat cu care Vanzatorul colaboreaza.

9.       REFUZUL RECEPTIONARII COLETULUI SI RETURNAREA PRODUSELOR

9.1.    Cumparatorul poate refuza receptionarea coletului ce contine produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, sau, dupa caz, poate returna produsele, in urmatoarele situatii:

(i)            Coletul prezinta deteriorari severe;

(ii)          Produsele au fost livrate / facturate gresit;

(iii)         Produsele prezinta defecte de fabricatie;

(iv)         Produsele nu corespund descrierii;

9.2.    Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris Vanzatorul ca renunta la cumparare, cu respectarea termenului de 14 zile calendaristice de la primirea produsului conform prevederilor OG 34/2014 și cu conditia nedesigilarii coletului.

9.3.    Clientul se obliga sa notifice catre Vanzator intentia sa de a returna produsele achizitionate prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor si/sau serviciilor.

9.4.    Clientului care a notificat Vanzatorul ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 14 zile calendaristice, in caz contrar, Vanzatorul, considerand cererea nefondata/invalida poate refuza returul.

9.5.    In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la confirmarea returului, iar rambursul se va face doar in contul bancar al Cumparatorului, indiferent de modalitatea de plata din comanda plasata, cu exceptia cazului in care acesta imputerniceste in scopul aratat o terta persoana, prin act autentic notarial, inscris care se va prezenta in original Vanzatorului.

9.6.    In cazul inlocuirii produsului, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

9.7.    Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre Cumparator, nu se ramburseaza.

9.8.    In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre Cumparator exceptie facand situatiile prezentate mai sus, precum si in cazul lipsei conformitatii, situatie in care Vanzatorul va suporta contravaloarea transportului.

9.9.    In orice situație de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeași stare, sigilate, in ambalajul si cutia originala, cu etichetele intacte si împreuna cu toate documentele care l-au însoțit (factura, bon fiscal sau alte documente), aceste conditii fiind cumulative, lipsa uneia dand dreptul Vanzatorului de a refuza returnarea si restituirea pretului.

9.10.  Pentru produsele returnate care prezintă ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgârieturi, lovituri etc. Vanzatorul va avea dreptul de a alege dacă acceptă sau nu returnarea sau daca diminueaza suma returnata, proportional cu deficienta constatata la returnare, sens in care, prin transfer bancar, clientului cumparator ii va fi restituita exclusiv aceasta valoare. Renunțarea la contract și restituirea produsului se va face în conformitate cu instrucțiunile prezentate la Anexa B din OUG 34/2014

9.11.  Politica de Retur a Siteului face parte integranta din prezentul Document.

10.    CONFIDENTIALITATE

10.1.  Soft Drinks Xpress va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

10.2.  Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

10.3.  Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. Soft Drinks Xpress nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

11.    COMUNICARI COMERCIALE

11.1.  In momentul in care, Utilizatorul acceseaza Site-ul, accepta Documentul (Termeni si Conditii) prin bifarea optiunii “Accepta Termenii si Conditiile Generale” si se va considera ca si-a exprimat acordul cu privire la primirea de e-mailuri si apeluri telefonice din partea Vanzatorului, dupa ce furnizeaza aceste date.

11.2.  Cumparatorul/Utilizatorul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, prin contactarea Vanzatorului.

11.3.  De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de Produse si Servicii si a experientei de cumparare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. si nici transmise catre terți și nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin contactarea Soft Drinks Xpress.

12.    FACTURARE – PLATA 

12.1   Prețul de vânzare al produselor este cel afișat pe Site. Prețul afișat va include TVA, dacă este cazul, precum și orice altă taxă aplicabilă (mai puțin cheltuielile de livrare ale produsului/produselor). Prețul de vânzare poate fi modificat de către Vanzator, in orice moment fără o notificare prealabilă. De asemenea, in functie de volumul comenzii, de pretul acesteia, de produsul comandat ori de gradul de fidelitate a Clientului, pretul final al produselor poate fi negociat, independent de valoarea afisata pe site. Pretul de vanzare reprezinta pretul practicat de Soft Drinks Xpress, afisat pe Site in mod vizibil, fara nici un fel de discriminare, cu exceptia cazurilor cand anumitor Clienti le sunt oferite produse la preturi diferentiate sau preferentiale in scopul recompensarii fidelitatii lor, al fidelizarii pe viitor ori ca urmare a efectuarii unor comenzi care prin frecventa ori volum sunt de natura a justifica practicarea unor preturi diferite, ca si componenta a campaniilor de marketing ori de promovare. Soft Drinks Xpress isi rezerva dreptul exclusiv de a refuza unilateral o negociere in masura in care aceasta a fi in detrimentul activitatii economice a societatii ori exista riscul ca o astfel de negociere sa creeze dezavantaje viitoare societatii, indiferent de natura lor. In urma negocierii, pretul rezultat nu poate fi superior celui afisat pe site, cu exceptia unor cazuri justificate precum comandarea anumitor produse ori anumitor cantitati de produse, cu un anumit termen de livrare solicitat de catre client dar care ar genera pentru Vanzator un efort suplimentar fata de cel normal, generat de o comanda uzuala. In cadrul activitatii sale comerciale Soft Drinks Xpress isi rezerva dreptul de a practica tarife inferioare preturilor recomandate de producator sau preturilor de lista, prin acestea intelegandu-se preturile de vanzare recomandate de producator, distribuitor sau de catre importator. In dreptul fiecarui produs vor fi afisate in mod vizibil, pretul mentionat anterior, pretul la care produsul poate fi efectiv achizitionat, precum si avantajul clientului rezultat in urma compararii pretului recomandat si a celui la care produsul poate fi achizitionat, astfel incat beneficiarul sa compare cele doua preturi si sa cumpere produsul in cunostinta de cauza, cu mentiunea ca pretul recomandat are caracter pur informativ. In masura in care Soft Drinks Xpress, in anumite perioade, deruleaza campanii prin reducere de preturi, vor fi respectate dispozitiile legislatiei in vigoare, in sensul ca pretul redus la care produsele vor putea fi achizitionate se va raporta la cel mai mic pret practicat de Soft Drinks Xpress in respectivul spatiu de vanzare, in perioada ultimelor 30 de zile. Cel mai mic pret practicat de Soft Drinks Xpress reprezinta valoarea cea mai mica a pretului unui produs, astfel cum acesta a fost afisat pe site, in ultimele 30 zile anterioare inceperii campaniei prin reducerea de preturi, compararea de preturi urmand a fi raportata la produse identice (aceeasi marca, acelasi continut, aceeasi cantitate, acelasi an de productie, etc.) si nu la produse similare ori asemanatoare.

12.2   Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Produsele si Serviciile comandate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

12.3   Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Produse si/sau Servicii vandute de Soft Drinks Xpress, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin transmiterea facturii la adresa de e-mail mentionata de Cumparator la plasarea comenzii.

12.4   Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a furniza date corecte in vederea primirii de informatii din parte Vanzatorului cu privire la Produsele sau Serviciile pe care la achizitioneaza de pe Site.

12.5   Confirmarea inregistrarii comenzii, receptionata de persoana care a efectuat comanda, nu reprezinta o confirmare ferma si expresa a faptului ca Produsele sau Serviciile comandate se afla pe stoc (existand posibilitatea ca disponibilitatea afisata sa fie una aproximativa) si nu genereaza niciun fel de obligatie contractuala ori de alta natura pentru Vanzator, lansarea comenzii presupunand, initial, exclusiv confirmarea de inregistrare si detalierea comenzii lansate.

Comanda plasata on-line pe Site, este valida si genereaza obligatii contractuale pentru Vanzator exclusiv ulterior confirmarii de catre acesta din urma si numai daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii, fara niciun fel de exceptie:

·       datele persoanei care a plasat comanda sunt complete si corecte, acesta furnizand toate informatiile necesare, in conformite cu legislatia in vigoare, asumandu-si intreaga responsabilitate pentru exactitatea si corectitudinea acestora;

·       persoana care a lansat comanda ori beneficiarul respectivei comenzi nu este inregistrat/a in baza de date a Vanzatorului ca intrand sub incidenta art. 12.7, art. 12.8. din prezentul Document, imprejurari detaliate mai jos, si nici nu se regaseste in vreunul din aceste cazuri;

·       Produsele comandate se afla efectiv pe stocul Vanzatorului si sunt disponibile pentru onorarea concreta a comenzii lansate;

·       nu exista erori de sistem ori altele asemenea, de natura a genera un pret eronat sau incomplet (spre exemplu, valoarea produsului este afisata 0 = zero lei) ori pretul afisat ca si valoare de tranzactionare a Produsului, ca urmare a unei erori, este infim, derizoriu ori vadit disproportionat, in raport cu cantitatea, calitatea si proprietatile produsului, fiind evident, pentru orice consumator cu un grad mediu de pregatire si cunoastere, ca ar fi imposibila, din punct de vedere comercial, tranzactionarea produsului la respectivul pret;

·       banca emitenta a cardului utilizat de Cumparator accepta tranzactia;

·       Vanzatorul emite factura fiscala pentru produsele comandate;

Momentul emiterii facturii reprezinta momentul incheierii efective a contractului, contractul neconsiderandu-se incheiat nici in momentul lansarii comenzii si nici la momentul la care este receptionata confirmarea inregistrarii comenzii din partea Vanzatorului.

Vanzatorul isi rezerva dreptul exclusiv de a anula oricand livrarea Produselor comandate/de a anula onorarea comenzii, chiar si ulterior emiterii facturii, in masura in care se constata incidenta cazurilor sus-mentionate (inclusiv imprejurarea ca pretul a fost listat gresit, ca urmare a unei erori IT, eroare materiala, eroare de afisare pe Site referitoare la pretul produselor ori caracteristicile lor, eroare care a generat un pret inexact, gresit, infim sau derizoriu), neexistand in acest caz obligatia din partea Vanzatorului de a notifica/incunostiinta in prealabil Clientul.

In masura anularii unei comenzi pentru si in conditiile detaliate mai sus, niciuna dintre parti nu va fi tinuta la vreo obligatie, una fata de cealalta, in sensul ca niciuna dintre parti nu va putea pretinde despagubiri de la cealalta parte, indiferent care ar fi natura acestor despagubiri.

12.6   Pretul Produselor si Serviciilor nu includ costul transportului. Acesta va fi adus la cunostinta Cumparatorului la momentul plasarii Comenzii.

12.7   In momentul confirmării comenzii, Vanzatorul va emite o factură pentru produsele ce urmează a fi livrate, Utilizatorul  fiind obligat să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii în conformitate cu legislația in vigoare, asumandu-si intreaga responabilitate pentru exactitatea si corectitudinea acestora.

12.8   Vanzatorul se obliga sa onoreze, in conditii rezonabile, toate comenzile primite, fara discriminare in randul clientelei. Cu toate acestea, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza unilateral, in mod intemeiat, onorarea anumitor comenzi in masura in care apreciaza, pe baza unor imprejurari reale si obiective, ca furnizarea produselor comandate catre anumite persoane fie incalca normele in vigoare, fie nu ar fi oportuna realizarea livrarii (spre exemplu, comanda este realizata de o persoana care a mai comandat anterior produse insa fie nu a onorat plata acestora, fie a onorat-o cu intarziere, fie a onorat-o partial, in mod total nejustificat etc.), fie prin realizarea unei astfel de relatii comerciale societatii i s-ar aduce un prejudiciu, indiferent de natra lui. In aceste cazuri, subscrisa nu este raspunzatoare pentru neonorarea comenzii iar Clientului nu i se va percepe niciun cost.

12.9   Vazatorul isi rezerva dreptul de a refuza onorarea unei comenzi/de a o anula unilateral in masura in care aceasta a fost plasata de o persoana care a manifestat fata de subscrisa o atitudine neconforma normelor in vigoare ori a adoptat fata de aceasta o atitudine/conduita ostila, sicanatorie, cu vadita rea credinta sau nejustificata. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza onorarea unei comenzi/de a o anula unilateral in masura in care, pe baza unor elemente obiective, se poate trage concluzia ca exista premisele adoptarii unei astfel de conduite fata de subscrisa.

12.10   Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata prin plasarea comenzii.

12.11   Bauturile alcoolice se pot achizitiona doar de catre persoanele care au implinit varsta de18 ani. Livrarea comenzii poate fi anulata in orice moment in masura in care se depisteaza, prin orice mijloc, in intervalul lansarii comenzii si cel al livrarii sale efective, faptul ca cel care a lansat comanda, este minor ori exista alte impedimente ori indicii, de natura a-i afecta discernamantul ori capacitatea de exercitiu.

12.12   Modalitățile de plată sunt următoarele:

·     plata in numerar, integral la livrare. În cazul livrării produsului printr-o firmă de curierat, plata acestuia se va face curierului delegat, respectiv firmei de curierat, pe baza de chitanta ca si act doveditor al platii. Efectuarea plății de către Client reprezintă acceptul privind conformitatea Produsului/Produselor livrate;

·     plata cu cardul bancar – procesare securizata prin intermediul Libra Bank (LibraPay), direct pe site. Comanda poate fi denuntata unilateral, fara nicio obligatie din partea Vanzatorului, in masura in care tranzactia este invalidata ca urmare a neacceptarii cardului Clientului, in cazul platii on-line.

12.13    Datele cardului de plata ale Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile Vanzatorului si nici nu vor fi stocate de catre Vanzator, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat la momentul efectuarii platii.

12.14    Promoțiile/ofertele prezente pe Site sunt valabile in limita stocului disponibil si numai in perioada indicata pe Site, in conditiile afisate pe Site.

12.15    In cazul in care contractul nu poate fi executat intrucat Produsul nu mai este disponibil, Vanzatorul va informa Clientul despre aceasta indisponibilitate, la data la care a luat cunostinta despre acest caz. In eventualitatea in care produsul a fost deja platit, sumele primite ca plata vor fi rambursate in termen de maximum 30 de zile, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.

12.16    Beneficiarul produselor livrate datoreaza Vanzatorului penalitati de intarziere in cuantum de 0,5%/zi intarziere, calculate la valoarea totala a facturii, reprezentand pretul total al Produselor livrate, cu incepere din a doua zi ulterioara livrarii, in masura in care plata nu s-a realizat anterior sau concomitent receptionarii marfurilor

13.    TRANSFERUL PROPRIETATII PRODUSELOR

13.1 Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

14.    RASPUNDERE

14.1.  Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

14.2.  Prin utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Utilizatorul/Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data utilizarii Continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

14.3.  Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenii si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Utilizatorilor/Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

14.4.  Vanzatorul nu răspunde, de asemenea, pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării Site-ului precum si pentru cele rezultând din imposibilitatea accesării anumitor link-uri accesibile de pe Site.

14.5.  Vanzatorul nu raspunde in fata niciunui client/utilizator pentru eventuale solicitari in afara termenilor si conditiilor de fata, nu poate fi raspunzator pentru niciun fel de eventual prejudiciu, material sau de alta natura, care ar deriva, direct sau indirect, din fapte ori alte imprejurari care nu au fost mentionate in prezentul Document.

14.6.  Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda si de a nu tine rezervate produsele comandate in cazul in care clientul nu poate fi contactat telefonic in termen de 24 de ore de la plasarea comenzii.

15.       PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

15.1  Va rugam sa parcurgeti Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care se poate regasi pe Site si care face parte integranta din prezentul Document.

16.       FOLOLSIREA COOKIE-URILOR

16.1   Va rugam sa parcurgeti Politica de Cookies, care se poate regasi pe Site si face parte integranta din prezentul Document.

17.       PROCEDURA DE REZOLVARE A RECLAMAȚIILOR

17.1.  Orice nemulțumire legată de accesarea, utilizarea, înregistrarea pe site-ul nostru, efectuarea unei comenzi, aspecte legate de comanda efectuată și alte asemenea, ne va fi comunicată direct, fie telefonic la numarul afist pe Site sau prin email la adresa contact@fancydrinks.ro;

17.2.  Nemulțumirea dvs va fi înregistrată și veți primi un răspuns în scris, pe adresa de email menționată cu ocazia aducerii la cunoștința noastră a nemulțumirii dvs, în termen de cel mult 30 zile lucratoare.

17.3.  Clientul declară că este de acord să nu facă publice aceste nemulțumiri (pe rețelele de socializare, media, discuții la petreceri private sau în orice altă modalitate) sub rezerva suportării daunelor cauzate pentru prejudiciul de imagine adus Soft Drinks Xpress prin aceste acțiuni.

18.       FORTA MAJORA

18.1. Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

18.2. Daca in termen de 3 (trei) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

19.       LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

19.1 Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

        De asemnea, pentru soluționare on-line a litigiilor rezultate din tranzacționarea on-line, se poate folosi platforma de solutionare on-line a litgiilor ce se poate regasi la adresa:

        https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO%C2%A0.

        De asemenea, aveți dreptul de a informa Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (”ANPC”) despre eventualele nemulțumiri la adresa produselor/serviciilor nostre, regăsind datele ANPC pe site-ul https://anpc.ro/.